Goda nyheter – det första syriska barnet har fötts i Israel!

Barnets mor kom till Ziv Medical Center i norra Israel efter att ha korsat gränsen under natten. Ett utegångsförbud i hennes hemstad i Syrien gjorde att hon inte fick medicinsk hjälp.

"Det känns inte som om jag är i ett fiendeland, alla är så snälla" Foto: Chana Bikel/Ziv Medical Center

”Det känns inte som om jag är i ett fiendeland, alla är så snälla” Foto: Chana Bikel/Ziv Medical Center

Israel21c skriver att för första gången sedan inbördeskriget i Syrien började har en syrisk kvinna fött sitt barn i Israel. Den 20-åriga kvinnan kom till Ziv Medical Center i norra Israel under natten och födde en frisk pojke på 3,2 kilo.

Mamman, som själv är sjuksköterska, berättade för personalen att det rådde utegångsförbud i hennes by i närheten av Kuneitra och att det därför inte gick att uppsöka hjälp.

–        Det finns inga barnmorskor i min by och ingen som kunde hjälpa mig att förlösa barnet. Jag är utbildad sjuksköterska och vet att skadade syrier sökt sig till Israel för hjälp. När värkarna började bad jag att bli tagen till den israeliska gränsen i hopp om att den israeliska armén kunde hjälpa mig. Jag var väldigt orolig för att ta mig till Israel men jag var ännu oroligare för mitt barn. De israeliska barnmorskorna och doktorerna har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt. Det känns verkligen inte som om jag är i ett fiendeland, alla är så hjälpsamma.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*