Granateld mot Golanhöjderna, IDF svarar

Under onsdagskvällen rapporterade IDF att en granat avfyrad från Syrien slog ner på ett öppet fält i norra delen av Golanhöjderna. Mindre än en halvtimme senare slog IDF till mot avfyrningsplatsen som tillhörde den syriska regimen.

Premiärminister Netanyahu var under kvällen på besök i Katzrin där han sa att ”vi kommer inte att acceptera att den syriska konflikten sprider sig över till oss och vi kommer att besvara varje angrepp. Under mitt tal så landade granater från Syrien på vår territorium och IDF har redan besvarat elden. Vem som än attackerar oss så kommer vi att slå tillbaka”. Netanyahu sa även att man har full kontroll över situationen och vet vad som försiggår på andra sidan gränsen men påpekade även att ”vår hållning är tydlig, vi kommer inte att blanda oss i vad som händer i Syrien men vi kommer att svara kraftfullt mot försök att attackera vår suveränitet”.

Ynet skriver att sedan början av veckan har dussintals granater slagit ner vid gränsen mellan Israel och Syrien som en del i striderna mellan Assads armé och rebeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*