GUIDE: 48 timmar i Tel Aviv

Tel Aviv är ett pulserande kulturcentrum, känt för sina underbara Medelhavsstränder, ungdomliga nattliv och otroliga mat. Stadens UNESCO-arkitektur, museer i världsklass och trendiga shoppingområden är några av de många anledningarna till att miljoner resenärer förälskar sig i staden varje år. Medan du kan spendera månader vandrandes på gatorna i Tel Aviv och aldrig se (eller äta) samma sak två gånger, kan du fortfarande njuta av Tel Aviv på bara 48 timmar. Det blir lite press förstås, men det är fullt genomförbart.

Dag 1

Vad är inte bättre än att börja ditt äventyr i Tel Aviv än vid vattnet? Börja dagen tidigt och gå söderut längs kusten tills du når Jaffa, den gamla hamnstaden. Här kan du stanna till vid ett café och njuta av arabiskt kaffe och oändligt med baklava.

När du nu är i Jaffa – och innan du fortsätter att utforska i Tel Aviv – kan det vara intressant att lära sig hur den livliga kuststaden uppkom från sanddyner och öken på bara några decennier. Följ med en gratistur av Jaffa, exempelvis Sandeman’s Free Tour of Old Jaffa, som dagligen avgår från Jaffas klocktorn kl. 11 och 14. På denna tur utforskar du den gamla hamnstadens slingrande stengator och lär dig den bibliska historien som körde igång Tel Avivs utveckling.

 

 

Gå till den berömda Carmel Market, allmänt känd som ”The Shuk”, för en av de mest autentiska upplevelserna i Tel Aviv. Denna livfulla marknadsplats ger dig en sann känsla av Israels mångsidiga kultur, fylld med oändliga färska produkter att röra, smaka och lukta på. Högar av torkad frukt, kryddor och andra varor fyller den trånga gångvägen.

Tips: var inte rädd för att pruta – det förväntas!

För att läsa mer, gå till I GOOGLED ISRAEL 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*