Hamas tackar Iran för deras stöd

Talespersonen för Hamas väpnade gren (Al-Qassam brigaderna) Abu Ubaida berömde Iran och tackade för de vapen, pengar, raketer och annat stöd som bidrog till Hamas ”seger” i konflikten med Israel i somras.

Från den 12:e december till den 14:e december, 2014, genomförde Hamas manifestationer, en stor militärparad och flera marscher på Gazaremsan för att markera den 27:e årsdagen av grundandet av terroristorganisationen.

I slutet av militärparaden (söndagen den 14:e december) höll talespersonen för Hamas väpnade gren Abu Ubaida ett tal där han berömde Iran och tackade för de vapen, pengar, raketer och annat stöd som bidrog till Hamas ”seger” i konflikten med Israel i sommar (Operation Protective Edge).

Texten nedan är ett översatt utdrag ur Abu Ubaidas tal på arabiska:

“Eftersom Allah har hedrat oss med denna utveckling [av Al-Qassam brigaderna], och med denna seger och denna förnedring av fienden, har vi bara att tacka dem som Allah värvade för att delta i denna utveckling… först och främst den Islamiska republiken Iran som inte undanhållit oss några medel, vapen och andra [former av stöd] och hjälpt oss i vårt motstånd genom att förse oss med raketer som pulveriserade de sionistiska fästerna under attackerna och striderna vi utkämpade mot ockupanten och även försåg oss med pansarvärnsmissiler som krossade den legendariska sionistiska Merkavan [stridsvagnen].

Bilder från manifestationerna och ytterligare utdrag från tal av Hamas tjänstemän hittar ni här på MEMRI (Middle East Media Research Institute).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*