Här är listan på de 11 främsta israeliska innovationerna för sårbehandling

Nya sårprodukter som lindrar patientens smärta vinner snabbt mark hos vårdgivare världen över.

Spännande metoder för behandling, rengöring, förslutning och läkande av alla sorters sår utvecklas i Israel och introduceras för vårdgivare världen över.

Israel21c har sammanställt en listan över de 11 mest innovativa och användbara sårbehandlingsprodukterna som nyligen släppts på marknaden eller som genomgår de sista kliniska testerna. De presenteras i alfabetisk ordning.

 1. Aid-Tec

aidtec

Detta smarta plåster som godkändes av amerikanska US Food and Drug Administration (FDA) 2014 har en patenterad brytbar kapsel som frigör en terapeutisk substans på en steril kompress vilken har olika användningsområden. Man kan bland annat använda dem mot svamp och vårtor. Den huvudsakliga marknaden är USA.

 1. BioWeld1

bioweld

IonMed  utvecklade denna unika enhet för att försegla kirurgiska snitt med hjälp av plasmagas. Joniserade partiklar i plasma förseglar mänsklig vävnad på ett sätt som orsakar liten eller ingen ärrbildning. Produkten kommer sannolikt, när den är fullt utvecklad, i första hand marknadsföras som ett alternativ vid kejsarsnitt.

 1. CureXcell


Macrocure, utvecklade CureXcell för att behandla allvarliga sår genom att använda vita blodkroppar från donerat blod. Kliniska tester har visat att CureXcell reducerar risken för infektioner hos patienter med djupa sår med upp till 90 procent.

 1. Emergency Bandage

emergency bandage

Detta första hjälpen-förband, även kallat “Det israeliska bandaget”, från First Care Products utvecklades av en tidigare militärsjukvårdare och används idag över hela världen.

 1. Gordian 2-in-1 trocar

En troakar används i laparoskopisk kirurgi för att öppna ”portar” i buken för kirurgiska instrument. Problemet är att dessa ”portar” är tidskrävande för kirurger att stänga. Gordian Surgical nya troakar- och förslutningsanordning öppnar ”porten” och stänger den sedan när den tas ut.

 1. Jetox

Jetox sköljsystem från TavTech rengör sår effektivt och skonsamt genom att använda patenterad teknologin baserad på flygtekniska principer.

 1. LifeBond

lifebond

Utvecklades ursprungligen av två israeliska biomedicinare för att försluta komplexa sår orsakade av granatsplitter genom att ”härma” ett sent skede av blodkoagulering.

 1. NexoBrid

NexoBrid används för att avlägsna död eller skadad vävnad hos vuxna med allvarliga brännskador.

 1. Seal-V

seal

Seal-V är inspirerad av alger och minskar blodförlust genom en mekanisk tätning av områden med potentiella läckage i samband med kirurgisk rekonstruktion av stora blodkärl som till exempel artärer.

 1. SilverStream

silverstream

Företaget EnzySurge utvecklar innovation lösningar för att avlägsna främmande material från kroniska eller akuta sår. Deras första produkt, Silver, har funnits på marknaden sedan 2013 och används huvudsakligen för kroniska sår och brännskador. Silverstream består av antimikrobiella silverjoner som dödar bakterier vid kontakt.

 1. TopClosure

TopClosure är ett traumasystem som används i situationer med många skadade och möjliggör en tillfällig förslutning av sår för att undvika vidare skador eller infektioner i den skadade vävnaden tills skadan kan undersökas och behandlas.

För att läsa mer om produkterna se 11 top Israeli innovations for treating wounds

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*