Har du blivit bestulen på din Smartphone? Inom 14 sekunder ska enheten känna av obehöriga användare.

Har du blivit bestulen på din Smartphone? Nu kan din enhet känna av om någon obehörig försöker använda den inom loppet av 14 sekunder.

Israeliska forskare har skapat ett program som känner av hur en användare vidrör skärmen på sin Smartphone. Appen visar i realtid om någon obehörig använder sig av telefonen.

Lösenord är inte längre tillräckligt för att hålla hackare borta. Vid Ben Gurion universitetet i Negev har nu forskare utvecklat en verifieringsmetod som möjliggör för telefonen att inom 14 sekunder känna av om det är någon obehörig som trycker på skärmen.
Denna nyhet släpptes i samband med Cyber Tech mässan som just nu pågår i Tel Aviv.

Studier har visat att vi i genomsnitt använder våra telefoner cirka 4,7 timmar utav de 15 timmar som vi är vakna under ett dygn.
Under 2013 blev 3.1 miljoner människor bestulna på sina telefoner och 68 % av dessa vittnade om att de inte kunde återställa all information som de hade i de stulna telefonerna.

Den nya appen känner av hur användaren trycker på skärmen. Förutom detta så känner den även av om man kommer åt skärmen av misstag, den registrerar historiken för varje beröring dvs. vad som gjordes på enheten 30 sekunder innan den aktuella kontakten, vilken specifik del av skärmen och vilka knappar som användes samt avslutningsvis elförbrukningen under den aktuella tiden för användandet.

Resultatet av studien visade att obehöriga användare av en smartphone kan identifieras inom 14 sekunder och/eller på mindre än 35 beröringar av skärmen (i genomsnitt rör en användare skärmen 35 gånger på 13.8 sekunder).

Forskarna har konstaterat att en tjuv som vill stjäla information från enheten kommer att trycka på skärmen mer än 35 gånger för att få tillgång till så mycket information som möjligt då tjuven givetvis inte är bekant med enheten på samma sätt som ägaren är.

Det är i princip omöjligt för en tjuv att ha samma beteende som ägaren till telefonen och det blir därför oerhört svårt för hackaren att ta över enheten.

Läs mer här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*