High Level Military Group djupt kritisk mot FN och menar att Israel sätter en standard ingen armé i världen kan matcha

Richard Kemp, tidigare befälhavare för de brittiska styrkorna i Afghanistan och chef för Storbritanniens Joint Intelligence Committee International Terrorism Team, menar att Israel sätter en standard ingen armé i världen kan matcha i en krigssituation.

High Level Military Group (HLMG) är en grupp bestående av före detta överbefälhavare, generaler och försvarsexperter från Tyskland, Indien, Colombia, Spanien, Australien, USA, Frankrike, Storbritannien och Italien. Gruppen har nyligen släppt en rapport om den 50 dagar långa konflikten i Gaza med slutsatsen att Israel inte bara hållit sig inom krigets lagar utan dessutom överträffat dem, trots fördömande rapporter från FN och andra icke-statliga organisationer som anklagade IDF för potentiella krigsförbrytelser.

Foto: IDF Spokesperson's Unit

Foto: IDF Spokesperson’s Unit

En central fråga i alla dessa rapporter rör civila dödsfall. Ett av problem som HLMG identifierade är att FN helt sonika accepterat Hamas siffror vad gäller döda stridande och civila. HLMG undersökte noggrant statistiken och fann att Hamas siffror är fulla av felaktigheter. Samma namn förekommer flera gånger, den angivna åldern är fel, stridsrelaterade dödsfall som beror på Hamas eller dess samarbetspartners och som beror på Hamasraketer som slagit ner i Gaza eller något så självklart som helt vanliga dödsfall som inte alls har något med striderna att göra. Under en 50-dagars period förekommer helt vanliga dödsfall.

Läs mer om rapporten här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*