I kväll spelar Shai Maestro Trio på Skansen!

Shai Maestro Trio

SHAI MAESTRO TRIO PÅ INVIGER JAZZSERIEN BLÅ MÅNDAG PÅ NYA SOLLIDEN-SCENEN, SKANSEN DEN 1 JULI

En av den internationella jazzvärldens unga stjärnor kommer med orientalisk och latinamerikansk världsmusik och jazz i kombination med det klassiska. Shai Maestro Trio hyllas internationellt. De svenska musikrecensenterna gav trion superlativer i samband med skivsläppet av albumet SHAI MAESTRO TRIO i maj 2012 . Han hyllas nu av många som Esbjörn Svenssons efterträdare.

Under 2013 har Shai Maestro Trio gjort två turnéer i Sverige och konserterna har kantats av superlativer från recensenternas sida.

Som 19-åring dök pianisten Shai Maestro upp som ett stjärnskott i basisten Avishai Cohens trio. De gjorde succè på jazzfestivalen i Umeå 2006 och turnerade sedan ihop i fem år och har spelat världen över på den internationella jazzvärldens mest prestigefyllda scener.

2010 bildade Shai det egna bandet Shai Maestro Trio, som han har turnerat med världen över. På debutplattan Shai Maestro Trio märks influenser från mentorn Avishai Cohen, israeliska folkmelodier och visor, men även från impressionistisk klassisk musik.

Shai Maestro är ett namn att räkna med på världsscenerna framöver.

Nu i juni pågår inspelningen av Shai Maestro Trios andra album i det gamla slottet La Borie i närheten av Limoges i Frankrike. Planerad release senare i höst.

Inspelningen har redan uppmärksammats i franska media och som ljudtekniker/producent medverkar Herbie Hancock och Wayne Shorters medarbetare Rob Griffin.

Så här tycker recensenterna om Shai Maestro Trios konserter och debutalbum:

”Shai Maestro, Jorge Roeder och trumslagaren Ziv Ravitz är alla klassiskt skolade, men här finns inte tillstymmelse av det gravallvar som kan tynga akademisk jazz. Maestro utvecklar en fullständig frihet i en mild och eftersinnande dynamik och med en mognad som är slående med tanke på hans 25 år.” (Ingrid Strömdahl, SVD)

”Shai Maestro har ett tilltal mellan den klassiske virtuosens och den långhårige, kedjeprydde hårdrockarens..” (Fredrik Fischer, Helsingborgs Dagblad)

”Pianojazz av yppersta slag och det känns som om Maestro tar täten i en kategori där konkurrensen är hårdast tänkbara.” (Björn Stefansson, Värmlands Folkblad)

”Bländande Shai Maestro med jordnära enkelhet i botten” (Ulf Thelander, Orkesterjournalen)

” Rörelsen är ständig, avvägningen fulländad. In i minsta beståndsdel målar de kompletta bilder, oavsett motiv.” (Anna Wallentin, Västerbottens Folkblad)

”Med blott 25-årige pianisten Shai Maestro i förarsätet får trion till ett fyrverkeri av musik där inspirationskällorna häm- tas från jazz, klassiskt, folk, rock, latino och lite till.” (Björn Stenberg, Upsala Nya Tidning)

”Sannolikt kommer Shai Maestro att vara ett namn att räkna med på världsscenerna framöver.” (Smålandsposten)

”Det är en förnämlig skiva, rolig att lyssna på. Maestro spelar klokt, bygger gärna sin musik kring enkla figurer och hushållar väl med trions resurser. Trion, med Jorge Roeder på bas och Ziv Ravitz på trummor är något av det starkare man kan höra i genren i dag.” (Ulf Johanson, Göteborgsposten )

”För oss som saknar Esbjörn Svensson Trio så oerhört finns nu en mycket värdig efterföljare. Detta är helt suveränt, världsklass.” (Nils Ågren, Tidningen 7 i Örnsköldsvik)

”hans stil mycket personlig och sällsynt dynamisk, med ett stort djup som torde ha närts väl under hans många år i Avishai Cohens band. Sannolikt kommer Shai Maestro att vara ett namn att räkna med på världsscenerna framöver”
(Kåbe Lidén, Smålänningen)

”Det här är jazz i den högre skolan, med ett genomtänkt pianospel” (Lennart Götesson, Dalademokraten)

PRESSKONTAKT i Norden
Christina Glaeser
0739-479851
christina.glaeser@gmail.com

www.shaimaestro.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*