IDF Medical Corps fältsjukhus får högsta betyg av WHO

Under de senaste år har Israel ofta skickat humanitär hjälp till katastrofdrabbade områden i världen. Hjälpen har ofta varit i form av fältsjukhus utrustade med den bästa och senaste medicinska tekniken och de bästa medicinska team som Israel har att erbjuda. Som exempel kan nämnas katastroferna på Haiti och Filippinerna – Israel skickade både fältsjukhus och sjukvårdspersonal som behandlade många skadade.

IDF har nu tilldelats högsta betyg av WHO för fältsjukhus. Av de hundratals fältsjukhus som verkar över hela världen har endast 16 fått denna utmärkelse och de har då fått den för ”expertrådgivning”. Israel fick, utöver detta, även utmärkelsen att få utvidga behandling av traumafall.

Vid WHOs ceremoni förra veckan sade Dr Ian Norton – WHO-delegationens chef att den höga nivån visar på att Israels team och israeliska fältsjukhus är bland de bästa i världen. I slutet av november kommer en stor ceremoni äga rum i Hong Kong där WHOs ordförande personligen kommer att framföra de goda nyheterna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*