Iran tycker att det är dags för en ny International Holocaust Cartoon Contest!

Det är nu dags för den andra internationella karikatyrtävlingen om Förintelsen som de iranska initiativtagarna själva uttrycker saken. Den förra gick av stapeln 2006 och det vinnande bidrag ser ni här ovanför. Andra teckningar och karikatyrer som tilldelades pengar och priset ser ni längre ner på denna sida.

Enligt arrangören själv finns det i år tre olika teman att välja mellan och följande är direkta citat:

  1. If west doesn’t know any limit for freedom of expression, why they don’t permit the researchers and historians to consider Holocaust?
  2. Why should Palestinian oppressed people compensate Holocaust. The people that didn’t have any role in world war II?
  3. We are worried about another Holocausts such as Atomic Holocaust (Holocausts in Iraq, Syria and Gaza)

Man kan ju tolka dessa frågor/påståenden på olika sätt men arrangörerna verkar vackla i vad de egentligen tror – de verkar ha lite svårt att bestämma sig om Förintelsen inträffat eller inte. I tema 1 här ovan får man ju intryck av att de inte riktigt tror att Förintelsen faktiskt inträffat, man skall ju i alla fall tillåtas att ”reconsider” (i citatet står det consider men vi förutsätter att de menar reconsider). Men, i tema 2 verkar de vara på det klara med att jo, Förintelsen har nog faktiskt inträffat eftersom de menar att dagens ”förtryckta palestinier” kompenserar den. I tema 3 har de dock bestämt sig och oroar sig för en ny Förintelse, men denna gång sin egen… Hängde ni med?

Hur som helst. Nu finns alltså möjligheten att delta i den andra internationella karikatyrtävlingen om Förintelsen. Vad kan man då vinna? Jo, i första pris inte mindre är 12 000 dollar, i andra pris 8 000 dollar och i tredje pris 5 000 dollar (sedan finns det ett antal mindre priset också, hedersomnämnande och så vidare).

Det är Iran vi pratar om här. Samma Iran som hotar med att förinta Israel, spränga det tillbaka till stenålder och som gör sitt bästa för att lura västvärlden att de inte alls håller på att utveckla atomvapen.

UNESCO:s generaldirektör har fördömt tävlingen och säger att hon inte har några problem att framföra detta för Irans UNESCO-ambassadör.

Här är bilderna som från förra tävligen 2006.

iran2 iran3 iran4 iran5 iran6 iran7 iran8 iran9 iran10

One Response to "Iran tycker att det är dags för en ny International Holocaust Cartoon Contest!"

  1. Håkan Johansson  augusti 7, 2015 at 23:21

    Islamisterna i Teheran visar upp sitt fula tryne och hatet mot religionen Judendom och Israel. De begår också extremt grova brott mot sitt eget folk och jag har vittnesuppgifter från vad som hände då, ca 120000 motståndare till islamisterna mördades/avrättades under 1980-talet. Ett led av politiska motståndare var uppställda i ett fängelse i Iran, jag väljer att inte säga vilken stad det inträffade i, en mulla går med pekpinne och väljer ut folk till avrättning. Det är 1000 tals nu levande islamiska extremister i Iran som borde dömas i Haag för grova brott mot mänskligheten. Inget civiliserat land bör göra affärer med denna regim, det är i så fall en exakt kopia som vissa länders inställsamhet med Nazi Tyskland var, bland annat Sveriges ynkliga uppträdande i början av WW2, där vissa tidningar som Aftonbladet backade upp Nazi Tyskland och Sverige skeppade råvaror till den tyska krigsmakten.

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*