Irans högste ledare: Palestinier måste fortsätta med sitt väpnade motstånd

Iranska Fars News Agency skriver att den högste ledaren för den islamiska revolutionen Ayatolla Seyed Ali Khamenei å det starkaste fördömer de israeliska attackerna mot palestinier och underströk särskilt att palestinierna måste fortsätta med sin väpnade kamp mot Tel Aviv.

”Palestiniernas väpnade motstånd är det enda sättet att konfrontera Israel”, sa Ayatollah Khamenei i samband med att han talade inför en grupp iranska studenter i Teheran.

Den iranske högste ledaren noterade att kriminella handlingar utförda av den ”havskattlika och barnadödande sionistregimen” i Gaza har avslöjat dess sanna natur, och sa att ”det enda sättet att lösa detta problem är genom full förintelse och utplånande av den sionistiska regimen”.

Khamenei tillade att ”vi borde inse att sanningen och verkligheten när det kommer till USA manifesteras på detta sätt, och även den iranska nationen kommer, under internationella Qudsdagen, genom stora och rytande demonstation att visa att de stödjer de förtrycka och är förtryckarnas fiender”

Han påpekade att den islamiska republikens fader imam Khomenini brukade säger att ”Israel måste utplånas” men att detta sanna sätt att lösa problemet inte betyder att judarna i regionen skall evakueras. För att genomföra detta logiska tillvägagångssätt finns en praktisk väg som den islamiska republiken föreslagit för det internationella samfundet.

Uttalandena gjordes i samband med sommarens konflikt.

Läs mer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*