Israel banbrytande inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens ger maskiner förmågan att ”tänka”. År 2025 förväntas marknaden för AI globalt vara värd mer än 30 miljoner dollar. Israel kan förvänta sig en stor del av denna kaka, eftersom över 430 israeliska startup-företag arbetar med produkter och tjänster relaterar till AI (artificiell intelligens). Intel har etablerat ett centrum för AI på företagets campus i Ra’anana och Haifa och bara hittils i år har israeliska AI-företag samlat in hela 837 miljoner dollar. Här är de mest spännande AI-företagen från Israel:

Amenity Analytics  grundades 2015 och kombinerar text mining och maskininlärning för att ta fram insikter från alla typer av text – dokument, manus, nyheter, sociala medier och forskningsrapporter. Flera Fortune 100-företag använder Amenity Analytics.

Beyond Verbal specialiserar sig på känsloanalys. Tekniken gör det möjligt för enheter och applikationer att förstå inte bara vad folk skriver, klickar, säger eller gör, men hur de känner och vad de menar.

Chorus.ai spelar in, transkriberar och ger en sammanfattning av försäljningsmöten i realtid, vilket ger insikt om uppföljning för säljare men också träning för nyanställda. Produkten identifierar automatiskt viktiga ämnen och ger mätresultat från möten. Baserat i San Francisco med forskning- och utvecklingscentrum i Tel Aviv.

Infimé i Tel Aviv utvecklar en virtuell provdocka online och i butik. Kunden skriver in sina mått och får en visualisering av plagget på en 3D-modell och ges rekommendationer för rätt storlek.

(via Israel21c och Medium)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*