Israel ett förgångsland i kampen mot trafficking

Mitt under Israels regeringskris, kunde man märka en strimma av ljus under en ceremoni där man delade ut priser till personer och organisationer som arbetar för förebyggande och minskning av trafficking.

Både President Rivlin och Premiärminister Netanyahu uttryckte sin stolthet över att Israel är ledande i världen för att förebygga och minska trafficking.

”Människohandel och slaveri har lämnat fula märken på vårt samhälle”, sade president Rivlin.

”Under tusentals år av mänsklig trafficking accepterades det oförklarligt som en legitim social norm och det var inte förrän på 1800-talet som det officiellt erkändes som slaveri.

Det var inte förrän under det 1900-talet som det erkändes som ett brott mot mänskliga rättigheter. Exploateringen av människor genom att dra fördel av deras utarmande tillstånd och göra dem till sexobjekt, skadar deras fundamentala mänskliga rättigheter och är totalt oacceptabelt”, sade Rivlin.

Netanhayu noterade ”att århundranden innan Abraham Lincoln ville avskaffa slaveriet, gav Moses en antislavlag till Israels barn.”

”När den arabiska våren började för fyra år sedan, fanns hopp om att det skulle leda till ett slut på blodutgjutelser och slaveri i regionen men tyvärr blev det värre. I Syrien faller unga flickor offer för de grymmaste förnedringarna.

Netanyahu uppgav även andra platser i regionen såsom Jemen, Iran och Nigeria där förnedring, våldtäkter, våld och terrorism är utbredd.

”Den upplysta världen gör inte mycket mer än att fälla en tår”, sa han ”och kritiserar istället Israel som är det enda landet i regionen där trafficking har inskränkts.”

Netanyahu bad åhörarna att vara alerta på att inget intrång görs på mänskliga rättigheter och sade att alla de som varit involverade i kampen mot trafficking gör ett bra jobb.

Justitieminister Tzipi Livini berättade att chockerande trafficking fortfarande äger rum över hela världen, inklusive i Israel, med tusentals kvinnor som tvingas prostituera sig.

”Israels kamp mot trafficking har fått resultat bortom våra vildaste förväntningar,” sade hon, men tillade att detta inte hade kunnat ske utan Justitieministeriet och de dedikerade människor som arbetar där och som fortsätter att kämpa mot detta stora problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*