Israel inleder samarbete för att minska världens beroende av olja för transporter

Det är Green Car Congress som släpper nyheten att det israeliska regeringskansliet, genom Israel Fuel Choices Initiative, har skrivit under ett icke-bindande samförståndsavtal med Fiat Chrysler Automobiles, Iveco och Magneti Marelli om ett samarbete för utveckling av naturgasbaserade teknologier för fordonsindustrin.

Parterna diskuterar även möjligheten att påbörja ett utökat samarbetsprogram för forskning och utveckling som involverar flera israeliska företag inom alternativa bränslen, ”smart mobility” och andra områden relaterade till fordonsindustrin.

Fiat Chrysler Automobiles med sina personbilar och arbetsfordon och Iveco med sitt utbud av lastbilar och bussar är ledande aktörer vad gäller utveckling och tillverkning av fordon drivna av komprimerad naturgas (CNG).

Fuel Choices Initiative är ett tioårigt program som startats av den israeliska regeringen med syfte att minska världens beroende av olja för transporter och för att stödja utvecklingen av alternativa bränslen. Målet för Israels regering är att skapa en internationell kunskapsbas för utveckling av alternativa bränslen och implementera nästa generations teknologier.

Photo: Factory At Sunset – Oil Refinery by Bigstock

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*