Israel påbörjar undersökning kring det som skedde nära Ramallah igår

En palestinsk minister, Ziad Abu Ein, dog igår efter en protest i närheten av Ramallah. Ministern är en tidigare dömd terrorist och har länge haft hjärtproblem. Ziad Abu Ein, som var bosättningsminister för den palestinska myndigheten, arbetade främst med att organisera kampanjer och demonstrationer mot Israels bosättningar.

Han rökte mycket och hans hjärta hade en 80 % nedsatt funktion på grund av plackbildning i hans artärer.

Det framgår nu av den palestinskledda obduktionen som utförts med hjälp av en israelisk patolog, att han dog av en hjärtinfarkt. Dessutom finns det tecken som tyder på att haft flera hjärtattacker innan.

Ögonvittnen säger att han kollapsade fem minuter efter en konfrontation med israeliska gränsvakter. En israelisk sjukvårdare försökte att komma fram till Abu Ein men palestinier föste bort den israeliska sjukvårdaren och förde honom till en bil istället, vilket innebär att den israeliska sjukvårdaren då inte fick möjlighet att administrera någon första hjälp.

Premiärminister Netanyahu har skickat ett meddelande, via sitt personliga sändebud Isaac Molcho, till palestinska myndigheten där han säger att Israel kommer att undersöka incidenten som skedde igår utanför Ramallah.

 

För mer läsning se:

http://www.algemeiner.com/2014/12/10/british-reporter-palestinians-blocked-israeli-medic-from-aiding-pa-official-and-convicted-terrorist-ziad-abu-ein/

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4602214,00.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*