Israel rankas som 11:e lyckligaste landet i världen av OECD

Israels statistiska centralbyrå rapporterar att 93% av israelerna säger att de är lyckliga eller väldigt nöjda med sina liv. 

Israel missade en plats bland de 10 mest lyckliga länderna på listan som sammanställts av OECD, Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling.

Israel kom dock fortfarande före  Tyskland, USA, Japan, Italien, Irland, Luxemburg, Tjeckien, Storbritannien, Brasilien, Frankrike och Mexiko på listan.

De lyckligaste åldersgrupperna var 20-24, 55-59 och 65-74. Antalet israeler i åldrarna 30-39, 45-49 och 75 eller äldre som sa att de var lyckliga var lägre, men fortfarande över 85%.

Israel rankas också 11 i livslängd, enligt OECD. Den genomsnittliga israelen lever 82,45 år, jämfört med OECD-genomsnittet på 80,5. Länder med högre medellivslängd än Israel inkluderade Japan, Spanien, Australien och de flesta av Skandinavien. Israelerna lever i genomsnitt längre än kanadensare, österrikare, belgare, greker, brittiska, danska, tyskar, amerikaner, turker, poler, ungar och mexikaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*