Israel sänder hjälp till koleradrabbade Zambia

Läkare från Israel hjälper till att behandla koleradrabbade i Zambia.

En delegation på två läkare och en vatteningenjör från Sheba Medical Center, Israels största sjukhus, befinner sig just nu ​​i södra Afrika. Över 60 personer i Zambia har dött av kolera och mer än 2500 sägs ha smittats sedan i september, då sjukdomen började spridas.

Sheba Medical Center, som ligger i Ramat Gan, meddealde att Israel var det första landet som skickade ett medicinskt team till Zambia.

I Lusaka har marknader, skolor och kyrkor stängts för att förhindra sjukdomsutbredningen. Regeringen förklarade dessutom utegångsförbud.

Sjukdomen, som orsakar diarré och i vissa fall kan leda till allvarlig uttorkning på några timmar, har haft en allvarlig inverkan i landet, berättade Elhanan Bar-On, chef för Sheba’s Israel Centrum for Disaster Medicin och Humanitarian Response, till JTA.

”Att stänga ner marknaden orsakar stora ekonomiska problem, både på makronivå och definitivt på mikronivå. Jordbrukare kan inte marknadsföra sina produkter, och handlare på marknaden är i princip arbetslösa,” säger Bar-On.

Premiärminister Benjamin Netanyahu har drivit för närmare relationer med afrikanska länder. Den israeliska premiärminister gjorde nyligen sitt tredje besök på kontinenten på bara ett och ett halvt år och träffade då ledare från 10 länder, inklusive Zambia.

 

Via Forward

Foto: Courtesy of Sheba Medical Center via JTA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*