Israelisk mjukvara förlänger batteriers livslängd hos 150 miljoner telefoner

PowerXtend gör att batterier håller up till 20% längre då man använder de mest batterikrävande apparna som chattar, spel, multimediasurfing samt navigation.

Den perfekta smartphonen skulle vara tunn, lätt, billig och naturligtvis ha ett batteri som nästan aldrig tar slut. Tyvärr kan vi inte få allt, i alla fall inte innan någon hittar på ett billigt och lätt batteri som håller länge.

Till dess så har i alla fall Lucidlogix Technologies löst en del av problemet med sin mjukvara PowerXtend.

Första gången den presenterades för oss var 2013 och sedan dess har den installerats i över 150 miljoner Androidenheter. Förutom att mjukvaran gör att batteriet håller längre vid användning av chatappar, spel, multimedia och navigation så reducerar den även värme från enheten då man använder tunga grafikappar som till exempel Waze.

Adina Shorr, vd för Lucidlogix, säger att det fiffiga är att det inte handlar om någon app eller något chip som du installerar. Detta finns redan, på Google Play finns det appar du kan ladda ner som sparar på batteriet genom att begränsa telefonens funktionalitet, som att stänga av wifi eller GPS. PowerXtend tar sig an utmaningen på ett annat sätt genom att göra så att grafiken helt enkelt suger mindre batteri.

För närvarande arbetar man mycket mot den kinesiska marknaden där en stor del av Androidtillverkningen sker.

Läs mer på Israel21c

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*