Israelisk polis vald till vice-president i International Police Association

Gal Sharon (till vänster)

En israelisk poliskommissarie skriver historia genom att bli vald till vice-president för organisationen International Police Association.

Det är inte varje dag som en israel blir invald i styrelsen för en internationell samarbetsgrupp där 69 länder finns representerade. Men nu har alltså poliskommissarie Gal Sharon tagit plats i ledningen för IPA.

Vad är då International Police Association?

Sverige blev medlem av organisationen 1958 och på deras hemsida kan vi läsa:

”International Police Association är en oberoende organisation för medlemmar inom polisorganisationer världen runt, antingen i aktiv tjänst eller pensionerade och utan hänsyn till kön, ras, hudfärg, språk eller religion.
Målet för IPA är att skapa möjligheter till utbyte och kontakter med kolleger på en internationell, nationell eller lokal nivå. IPA har aldrig och kommer aldrig att blanda sig i politiska frågor. IPA ansluter sig till FN:s deklaration om mänskliga rättigheter från 1948.”

Organisationen representerar 430 000 poliser världen över.

Gal Sharon är en veteran inom den israeliska poliskåren och har 30 års aktiv tjänst bakom sig. Hon framhåller dock att ”jag är från Israel men jag representerar inte endast Israel utan min nya roll innebär att jag representerar organisation och dess medlemmar”.

IPA i Eilat

IPA i Eilat

 

IPA i Israel

Sharon har varit aktiv i IPA i 12 år och hon är en av de personer som arbetade för att organisationens senaste möte hölls i Eilat. 850 poliser från 58 länder kom till den 20:e kongressen tidigare i år.

”Det är en stor ära att få organisera den här konferensen och den var en framgång. Många av deltagarna hade heller aldrig varit i Israel tidigare”.

Israel gick med i organisationen 1963 och har i dag ett medlemsantal på 23 000 vilket gör att Israel är det tredje största landet efter Tyskland och Österrike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*