Israelisk teknik som revolutionerar sjukvården

Föreställ dig en värld där du kan genomföra en läkarundersökning i ditt vardagsrum utan en läkares fysiska närvaro, där Amazon Echo är en vanlig enhet för medicinskt bruk, och där läkare kan göra tillförlitliga diagnoser genom att föra in data i avancerade digitala system.

Enligt många av talarna på sjukvårdskonferensen i Tel Aviv förra tisdagen är detta den värld vi kan föreställa oss inom bara ett par korta år. Artificiell intelligens, datalagring och delning, Blockchain-teknologi, telesjukvård och andra sjukvårdsrelaterade teknologier utvecklas så snabbt att de idag kategoriserar under namnet ”exponential technology”, enligt experter på den årliga mässan Digital Health IL som för samman biotech-startups, entreprenörer, investerare och andra marknadsledande aktörer inom digital sjukvåd.

Konferensen ägde rum precis innan premiärminister Benjamin Netanyahy annonserade på World Economic Forums årliga möte i Davos att Israel ska investera 1 miljard shekel, ungefär 300 miljoner dollar, i sjukvård. Netanyahu sa då att Israel kommer att sammarbeta med det multinationella mjukvaruföretaget SAP de kommande fem åren med ett program som ska tillhandahålla individualiserad och preventiv sjukvård med hjälp av AI och maskininlärning för mer skrädarsydda diagnoser och behandlingar.

Några av de företag som redan transformerar sjukvårdsindustrin och hittar nya vägar var representerade på Tel Aviv-konferensen som annordnades av EY Israel, Start-Up Nation Central och Israel Advanced Technology Industries (IATI).

Läs mer om konferensen på NoCamels.

Foto: Shauli Landner

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*