Israeliska appen Waze köps av Google till rekordsumma

Google köper israeliska Waze

 

Vi har tidigare skrivit om Waze på bloggen (se: Israeliska appen Waze tog hem segern i Mobile Awards i Barcelona). Nu uppger Wall Street Journal att Google är företaget som verkar ha tagit hem budstriden som när den går igenom kommer bli Google:s fjärde största förvärv någonsin (mätt i dollar) – över en miljard dollar. Andra storföretag som varit med i budgivningen är bland annat Apple och Facebook.

 

Waze är en applikation som kan laddas ner gratis till Appleproduktioner och Google:s Androidsystem och har ungefär 45 miljoner användare och används i 190 länder. Hela poängen är att det är en interaktiv karta med uppdaterad information, information som appens användare bidrar med. Det kan handla om allt från bensinpriser till olyckor, förseningar, hastighetskameror eller trafikstockningar.

 

Om det nu blir Google som tar över kommer man högst antagligen kunna interagera all information från Google Maps till Waze. Googles ställning på den digitala marknaden kan också innebära ett stort lyft för appen.

 

 

Läs mer:

Medier: Google nära köp av Waze

IT-jättar i dragkamp om Waze

Google Near Buying Traffic App Waze

Google to Buy Waze for $1,3b

DI, SVD, SVD1, SVD2, SVD3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*