Israeliska djurskötare och veterinärer hjälper till för att rädda djur i Tbilisi

En israelisk delegation bestående av djurskötare och veterinärer har anlänt till Tbilisi för att hjälpa till med att fånga in de djur som rymde när stadens zoo översvämmades i Georgiens huvudstad den 14 juni. Experter från Jerusalem Biblical Zoo och Ramat Gans safaripark finns nu på plats för att se till att anläggningen åter blir trygg för både djur och människor när vattnet sjunkit undan.

krokodil

Notera krokodilen som simmar omkring bland bilarna på gatan.

Bilder på björnar och flodhästar på Tbilisis gator har visats i sociala medier och har chockat många runt om i världen. Enligt de ansvariga på Tbilisis zoo har de förlorat mer än hälften av sina djur, bland annat alla tigrar och de flesta lejon och björnar, när vattnet förstörde deras inhägnader. Andra djur som rymde drunknade eller var tvungna att skjutas. Endast tre vargar av tjugo överlevde och tre av sjutton pingviner.

Israeliska UD kontaktade djurvårdare och veterinärer för att skicka hjälp till Georgien.

”Alla djurparker är förbundna med varandra och vi har folk som studerar, arbetar och ansluter sig till oss när djur är i fara” säger en representant från Jerusalem Biblical Zoo, Sigalit Hertz Dvir.

”När en medlem i vår zoo-organisation har problem, gör vi vårt bästa för att hjälpa till. Vi har stor erfarenhet och kunskap på området”, fortsätter Hertz Dvir.

Israeliska veterinärer är på plats för att hjälpa till och rädda de utsatte djuren

Israeliska veterinärer är på plats för att hjälpa till och rädda de utsatte djuren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*