Israeliska finalister i Stockholm Junior Water Prize!

summer-squash

Det är nu klart att de båda israeliska finalisterna kommer att komma till Stockholm för att delta i finalen Stockholm Junior Water Prize som hålls på Stockholmsmässan mellan den 1-6 september. Prisutdelningen kommer att hållas den 4 september.

Vilka representerar Israel?

Yeari Vigder och Noam Arye Nassi vann den nationella tävlingen i Israel med sitt projektarbete ”Ever Green: Smart Irrigation in the Palm of your hand”. Projektet handlar om ett billigt och enkelt sätt att med hjälp av ett fjärranalyssystem göra vardagen lite enklare för lantarbetare i utvecklingsländer. Uppfinningen innebär att man via en plug-in och en smartphone-applikation kan få direktinformation om hur grödorna ser ut vilket betyder att man kan spara vatten. Plug-in-sensorerna monteras på en rörlig plattform som tillåter applikationen att ta bilder och räkna ut fältets vattenindex vilket identifierar vilka områden som behöver mer eller mindre vatten. Yeari och Noam har konstruerat en fungerande prototyp bestående av en liten helikopter, en avläsare och sensorer. Den har testats framgångsrikt på verkliga åkrar.

Stockholm Junior Water Prize är en tävling som för samman några av världens mest lovande unga vetenskapsmän för att uppmuntra dem att fortsätta sin forskning inom vatten- och miljö. Varje år deltar tusentals ungdomar i nationella tävlingar runt om i världen för möjligheten att få representera sitt land under finalen som hålls i samband med World Water Week i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*