Israeliska företag framstående inom hjärt- och kärlforskning

Två israeliska startups var bland topp 3  i Cardiovascular Research Foundation’s Shark Tank Innovation-tävling som hölls vid TCT-konferensen i Denver, Colorado, tidigare i november.

Kriterierna för deltagande i den prestigefyllda tävlingen är produktens unikhet, potentialen att göra en förändring och förmågan att lansera produkten på marknaden. Hundratals företag från hela världen deltog i tävlingen och 50 av dessa valdes att delta i konferensen.

Domarna valde till slut Enopace Biomedical från Caesarea som vinnare. Företaget utvecklar Harmony, en implanterbar neurostimuleringsenhet som ökar hjärtats effektivitet genom att minska vänster hjärtkammares arbetsbelastning.

Tredje platsen gick till Paragate Medical från Nazareth. Under ledning av Yair Feld och Nitai Hanani utvecklar Paragate en implanterbar enhet som programmeras för att kontinuerligt avlägsna överskottsvätskor som produceras hos patienter med hjärtsvikt eller njursjukdom så att vätskorna inte ackumuleras och orsakar andningssvårigheter eller andra allvarliga komplikationer.

Ett annat israeliskt företag tog nyligen hem en annan prestigefylld utmärkelse. Cognata från Rehovot utnämndes nämligen till Best Young Company in Israel på NVIDIAs GPU Technology Conference (GTC Israel) och passade samtidigt på att vinna Inception Award för mest innovativ användning av artificiell intelligens och deep learning. Cognata utvecklar en simuleringsplattform för testning och validering av självkörande fordon. Priset var höjdpunkten i GTC Israel, en del av en global serie tävlingar som NVIDIA anordnar.

(via Israel21c)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*