Israeliska inslag i årets Stockholm Jazz Festival

660_Ester

Ester Rada

Det är snart dags för årets Stockholm Jazz Festival och det finns flera israeliska inslag. Vad sägs till exempel om Avishai Cohen with Strings, Ester Rada och Shai Maestro Trio!

Stockholm jazzfestival sparkar igång redan den 14 oktober på Fasching. Senare under veckan kommer även Konserthuset öppnas upp för några riktigt bra spelningar och Avishai Cohen with Strings inleder den 18 oktober.

”Avishai Cohen fick sitt genombrott som sideman till Chick Corea. Idag är han en av världens främsta basister. Han är också upphovsman till en rad uppmärksammade projekt, band och konstellationer. Men det är som kompositör han vunnit mest musikalisk mark de senaste åren. Nu kommer han till Stockholm Jazz Festival med sitt senaste projekt, Avishai Cohen with Strings.”


 

På lördagendagen, den 19 oktober, intar Ester Rada Faschings scen. Ester Rada öppnade tidigare i somras för Alicia Keys och nu är hon lördagskvällens huvudnummer på Fasching. Så här skriver Fasching om henne på sin hemsida:

”Hon har på rekordtid blivit en av de stora snackisarna i musikfestivalvärlden. Och det är inte så konstigt att Ester Rada får musikkännare världen över att spetsa öronen. Hon har hela paketet; en röst som direkt sticker ut, ett låtmaterial som andas retrosoul, ethio jazz, experimentell r’n’b och kosmisk funk. Lägg därtill stil, charm och karisma så får du en uppfattning om vad som väntar.”

 

Vem avslutar då veckan undrar du? Jo, det blir ingen mindre än Shai Maestro Trio som står för jazzfestivalens finalkonset! Deras musik talar för sig själv. Se klippet här under.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*