Israeliska kvinnor som formar framtidens high tech

Israeliska kvinnor delar med sig av sina berättelser om kvinnor i high tech-sektorn för att inspirera andra. Nu finns en Facebook-sida som uppmuntrar andra kvinnor att gå med i den högteknologiska världen.

Shoshi Jambar, en 31-årig etiopisk-israelisk ensamstående förälder, arbetade sig upp från städerska till chef på israeliska WalkMe inom tre år.

”Jag var i en mycket svår ekonomisk situation hemma”, säger Jambar, som föddes i Beersheva. ”Jag bestämde mig för att ta städjobbet tills jag hittade något mer permanent. Men jag gick aldrig runt med skam eftersom jag var städerska. Jag visste hur man talade engelska och var vänlig mot alla på kontoret. ”

Imponerad av Jambars självförtroende och vänlighet uppmuntrade en försäljningschef på WalkMe henne att ansöka om en ledig position inom kvalitetssäkring. Ett år senare blev hon befordrad till ett ledningsarbete där hon fick leda fem anställda.

Jambars berättelse är en av cirka 50 presenterade på Women of Startup Nations Facebook-sida.

Den populära sidan har fått mer än 13 200 följare och får reaktioner från människor så långt bort som Kenya och Japan, enligt skaparen Barr Yaron.

”Jag tror att historier om kvinnliga förebilder kan höja nästa generation av tjejer som funderar på denna bransch”, berättar Yaron till ISRAEL21c.

Yaron studerade matematik på Harvard och idag arbetar Yaron som datavetare på Facebook i Tel Aviv. ”Innan jag lämnade San Francisco ville mina vänner veta om flytten till Israel skulle skada min karriär i tech. De var nyfiken på kvinnornas roll i landet.”

Bara några månader efter att ha flyttat startade Yaron Facebook-sidan genom att dela artiklar om israeliska kvinnor som påverkar tekniken.

Läs mer på Israel21c

Foto: Shoshi Jambar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*