Israeliska säkerhetstjänsten avslöjar Hamas planer att störta den Palestinska myndigheten

Foto: IDF Blog

 

Under de senaste tre månaderna har IDF och Israel Security Agency (ISA) arbetat med att avslöja den omfattande terrorinfrastruktur som Hamas förfogar över i Jerusalem och på Västbanken.

En högt uppsatt Hamas-representant som arbetar från Turkiet har stått i spetsen för nätverket och har även varit den som övervakat dess verksamhet. Närverkets syfte var att utföra en rad dödliga attacker mot Israel för att därmed underminera säkerheten och stabiliteten i regionen och i det långa loppet störta den Palestinska myndigheten att ta kontroll över Västbanken.

Nätverkets styrka är kraftigt beroende av den redan befintliga infrastruktur inom Hamas och har även använt resurser i Jordanien för att genom kurirer överföra mer än 2 miljoner dollar till terrorister som är verksamma i området. Pengarna har använts för att finansiera inköp av vapen, finansiera huvudkvarter och gömställen.

Under operationen fängslades 93 Hamasmedlemmar. Cirka 175 000 dollar beslagtogs tillsammans med en stor mängd vapen – 24 gevär, 6 pistoler, 7 raketramper samt en stor mängd ammunition.

Uttrag från ett uttalande av brigadgeneral Tamir Yadi:

”Under de senaste månaderna har en gemensam operation mellan IDF och ISA avslöjat en omfattande Hamasinfrastruktur. Efter att ha mottagit underrättelseinformation från ISA, har brigadens styrkor förberett ett antal arresteringar och anti-terroroperationer i Beitunia, Deit Qaddis, Betlehem och Dir Abu Mashal.

I samband med arresteringarna hittades även en stor mängd vapen som skulle användas till terroristattacker mot israeliska civila, IDF-soldater och palestinska säkerhetsstyrkor.”

Läs mer här:

Times of Israel

The Telegraph

i24news

One Response to "Israeliska säkerhetstjänsten avslöjar Hamas planer att störta den Palestinska myndigheten"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*