Israeliska ungdomar samlar vinterförnödenheter till syriska flyktingar

Två israeliska ungdomsorganisationer ”Arbetande och Studerande ungdomar” samt Dror Israel organiserar ”Operation mänsklig värme” vars syfte är att samla förnödenheter till de syriska flyktingarna så de ska klara vintern.

Denna insats sker i samarbete med Combat Genocide Associaton.  Uppsamlingscentraler kommer att öppnas måndagen den 2 januari på 16 olika platser i Israel, allt från Carmel i norr till Beduin-staden Keseifa i söder.  Allmänheten uppmanas att donera allt de kan avvara.

”Operation mänsklig värme” ska pågå fram till den 12 januari och syftet blir framförallt att samla in vantar, filtar, sovsäckar och vinterjackor för att underlätta de syriska flyktingarnas lidande under vintern.

Tal Rotem – representant för Combat Genocide Assocation uttalade sig och sade att ”vi kan inte förbli likgiltiga inför de fasansfulla strider som pågår dagligen i Aleppo.” Vårt lands historia och även det faktum att vi är ett demokratiskt samhälle tvingar oss att agera moraliskt för offer överallt, vi får vara flyktingarnas röster. Vi får inte stå vid sidan av när vi har en möjlighet att agera och hjälpa de behövande.”

”Vi uppmanar den israeliska allmänheten – låt oss öppna våra hjärtan och tillsammans kan vi rädda liv. Detta är det minsta vi israeliska medborgare kan göra inför denna mänskliga katastrof”.

Läs mer här.

Foto: (youth activity) Public relations

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*