Israeliska Whitewater förbättrar vattnet du dricker

Israeliska verktyg för vattenhantering hyllas av internationella kunder som Coca-Cola.

Trots vårt avancerade samhälle med alla dess teknologiska lösningar, har mycket litet hänt vad gäller vattenhantering sedan romarrikets dagar. Ett stort steg framåt görs dock av israeliska Whitewater som radikalt kan förändra sättet vi idag hanterar, behandlar och skyddar vattnet från till exempel patogener eller andra skador åsamkade av människan.

Whitewater utnämndes 2013 till Bloomberg New Energy Pioneer – ett av endast två utländska företag – i samband med Bloomberg New Energy Finance Summit i New York den 22 april.

”Ett av de främsta kraven för utmärkelsen är att de söker efter framåttänkande och ny teknologi” säger Noah Morgenstern som är Whitewaters marknadsdirektör i Nordamerika.

Whitewater är idag baserade i Tel Aviv och erbjuder tre distinkta lösningar inom vattenhantering för att göra hanteringen bättre och säkrare för bland annat städers vattenverk.

Företagets mjukvaruverktyg Blue Box och Water Wall, underlättar beslutsprocessen vid vattenverk. Blue Box hjälper cheferna att hantera åldrande infrastruktur genom att analysera inkommande data för att på så vis optimera desinfektionsprogram för vattnet. Det kan förbättra filtrering och energiprestanda samt varna då problem uppstår.

Water Wall är ett verktyg som integrerar data inom och mellan vattenverkets enheter. Det integrerar data från olika områden som fakturasystem, GIS och underhåll.

Whitewater erbjuder också ett tredje verktyg: glödande bakteria som avslöjar om det finns biologiska eller kemiska föroreningar i vattnet. Lösningen integrerades från företaget Checklight som nu kallas Check Light.

Resultatet är en nästan omedelbar analys, en viktig faktor eftersom förseningar från laboratorier kan få allvarliga konsekvenser för alla som använder sig av kontaminerat vatten.

Om ljuset från bakterian omedelbart minskar eller ökar kan det vara en tidig varning att någon förorening finns i vattnet och fler tester kan göras. Coca-Cola kommer kanske integrera detta på alla sina 900 påfyllningsfabriker runt om i världen om de tester som just nu utförs i Mexiko faller väl ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*