Israeliskt företag fixar TV till din hund!

Fido Foto: DogTV

Ett israeliskt produktionsbolag har skapat DogTV, en kanal som kan stimulera och uppmuntra din hund när den är ensam hemma.

Runt om i San Diego i Kalifornien behöver inte husdjur vara deprimerade och uttråkade längre när husse och matte åker till jobbet eller skolan. Från och med den 13 februari har de en egen kanal som kan hålla dem sällskap under dagen: DogTV, ett israeliskt koncept som kunnat förverkligas genom Time Warner Cable och Cox Communications.

”Efter en sex månader lång testperiod har nu kanalen som är tillgänglig 24 timmar om dygnet fått ett större distribution som en prenumerationsbaserad tjänst”, säger DogTVs vd Gilad Neumann. Han avslöjar också att tittarsiffrorna hittills är ”förvånande bra” och att många hundägare tycker om att dela med sig av bilder på sina hundar när de tittar på TV via sociala medier.

Buddy

Neumann säger vidare att ”vi skapade en testmarknad i San Diego därför att det är en väldigt hundvänlig miljö med hundstränder, hundparker, hunddagis, och det är även väldigt intressant för Time Warner och Cox eftersom det är ett litet geografiskt område med en miljon prenumeranter”.

DogTV är inte ett reklamtrick för att tjäna pengar på människors passion för deras hundar. Till skillnad från ”bark mitzvah”-fester eller hundbagerier söker DogTV fylla ett behov som faktiskt finns.

Enligt Neumann är detta en beprövad metod med goda effekter: ”många stora organisationer som ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals), American Veterinary Medical Association samt Human Society of the United States, rekommenderar faktiskt att man lämnar TVn på för att ge hunden stimulans och hålla stress och depression borta. Vi kombinerar det här med beprövad vetenskap om hur video påverkar hundar, hur de reagerar på TV och vilka typer av visuella effekter, musik och läten de gillar”.

Miljoner ensamma hundar

Neumann berättar att konceptet först introducerades av Ron Levi, en New York-född hundälskare och sektionschef på Jasmine Group, en privat mediakommunikationsbyrå i Ramat Gan.

Vid tidpunkten var Neumann vd för Jasmine TV och han bad Ron skissa på idéen då han tyckte att ”idéen var galen nog att undersöka närmare”. Han föreslog också att Jasmine skulle investera i projektet för att se hur det utvecklade sig.

Vad blev resultatet av den undersökning som gjordes? Totalt 78,2 miljoner hundar ägs av 46 miljoner hushåll i USA. När hundarna lämnas ensamma kan de bli deprimerade, förlora sin aptit och deras vilja att leka kan försvinna.

Prince må vara ensam hemma, men kan nu uppleva äventyr på skärmen. Foto: DogTV

”Detta innebär att det finns många ensamma hundar och potetiella tittare” säger Neumann.

För att utveckla innehållet rekryterades professor Nicholas Dodman, från Tufts universitetets institution för djurs beteende, hundtränare Victoria Stilwell, från Animal Planets program It’s Me or the Dog, samt Warren Eckstein, djurrättsaktivist och tränare.

”Deras kunskaper slogs samman med våra erfarenheter av produktion” säger Neumann. ”Allting är väldigt vetenskapligt, även fast jag är medveten om att det låter lite konstigt. När man gräver djupare i det här blir det tydligt att det är en seriös verksamhet. Vi har arbetat hårt för förverkliga Rons idé”.

Fungerar för hundarna

Den teknologiska tidpunkten har varit helt rätt för projektet då hundars ögon tydligen har haft svårt med övergången från gamla tv apparater, något som människan inte märkt lika tydligt.

”Hundarna kan se LCD mycket bra, men de kan endast se blått och gult, varför vi förstärker och färgar innehållet för dem” förklarar Neumann.

 

Kanalen erbjuder tre kategorier: en för att få hunden att koppla av, en för att stimulera dem och en med tanken att försiktigt sätta in dem i vardagliga situationer.

Om DogTV slår igenom kommer det bli ytterligare ett Israeliskt inslag i amerikansk TV. Andra, tidigare, serier som har på något sätt har israeliskt ursprung är ”In Treatment”, ”Homeland”, ”Traffic Light” and ”The Ex List”.

Tack vare DogTV har din hund fått ett program på bästa sändningstid!

 

2 Responses to "Israeliskt företag fixar TV till din hund!"

  1. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » Israel21c: ”Top 10 unique ways Israelis love their dogs”

  2. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » TV för ensamma hundar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*