Israels ambassadör på SvT Nyheter: Wallström måste se terrorns offer också i Israel

Israels ambassadör på SvT Nyheter: Wallström måste se terrorns offer också i Israel

Ambassadör Bachman skriver idag på SvT Nyheters webbsida.

Efter de fasansfulla terrordåden i London för några dagar sedan uttryckte utrikesminister Margot Wallström ”djup sorg och stor ilska över de oskyldiga som förlorade sina liv”.

Utrikesministern konstaterade vidare att: ”Man känner också en växande beslutsamhet över den här pesten som terroristdåd som det här utgör och de måste stoppas och måste utrotas”.

I samband med dessa uttalanden efterlyste Wallström också ett tätare internationellt underrättelsesamarbete i frågor kring terroristbekämpning.

Som israelisk företrädare kan jag inte annat än till fullo dela och skriva under på de ovan anförda synpunkterna.

Den internationella terrorismen är verkligen vår tids stora gissel – och en fruktansvärd mänsklig tragedi för offren och deras anhöriga, vars liv läggs i ruiner.

Som Israels ambassadör har jag tidigare haft anledning att understryka hur viktigt det är för världens öppna och demokratiska nationer att stå enade sida vid sida och efter bästa förmåga stödja varandra i kampen mot terrorismen.

Samtidigt kan jag inte låta bli att notera hur väldigt annorlunda den officiella svenska retoriken låter efter London-attackerna, om man jämför med kommentarerna efter liknande dåd riktade mot Israels civila.

Läs hela artikeln på SvT Nyheter här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*