Israels ambassadör: Svenska pengar går till palestinsk terrorism

Israels ambassadör: Svenska pengar går till palestinsk terrorism

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver på Nyheter24 idag:

Den svenska regeringens generösa bistånd till Palestinska myndigheten (PA) gör det möjligt för dem att öronmärka en betydande del av sin budget för terrorism – vilket har resulterat i att minst en svensk och tusentals israeler dött.

Den 27 mars 2002 genomfördes en palestinsk terrorattack på Park Hotel in Netanya under den judiska Påsken. 30 personer dödades i dådet – bland dem en svensk medborgare – och 140 personer skadades.

Abbas a-Said, den terrorist som var hjärnan bakom attacken, avtjänar 35 livstidsstraff i israeliskt fängelse. Än idag, 15 år efter attentatet, får han en lön från PA på cirka 1000 kronor samtidigt som hans familj får nära 40 000 kronor i månaden.

Sverige skickar varje år enorma belopp till PA helt utan villkor. Det svenska biståndet till palestinierna fortsätter att öka oavsett hur mycket PA uppviglar till terrorism – eller hur mycket den palestinska terrorismen de facto ökar.

Svenska företrädare brukar hävda att de svenska biståndspengarna inte är direkt avsedda för terroristlöner men detta argument är knappast övertygande då svenska pengar obestridligen hamnar i fickorna hos en organisation som finansierar terrorism.

Att svenska myndigheter vill svära sig fria från ansvar med hänvisning till en ren teknikalitet är absurt och stötande.

… Istället för att fortsätta med de ständiga fördömandena av Israels påtvingade självförsvarsåtgärder vore det hög tid för den svenska regeringen att fördöma den palestinska terrorismen och göra ett seriöst försök att stoppa den.

Genom att stå sida vid sida med Israel i kriget mot terrorn skulle Sverige ta ett viktigt steg för att stoppa den terror som redan nått dess egna gränser.

Läs hela artikeln på Nyheter24.se här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*