Israels FinTech-sektor växer snabbt

Den globala e-handelsbranschen har blomstrat under ett decennium nu och förväntas pasera 4 biljoner dollar i omsättning år 2020, vilket utgör 14,6 procent av alla konsumtionsutgifter, och en tillväxt på 50 procent över fem år, enligt en rapport från eMarketer . Och när mobilhandel förväntas nå 284 miljarder dollar 2020, eller 45 procent av den totala amerikanska e-handelsmarknaden, enligt Business Insider Intelligence, kommer det nog inte som någon överraskning att onlinebetalningsplattformar är ett av de snabbast växande områdena inom branschen.

Branschen sträcker sig från mobila betalningsplattformar såsom digitala plånböcker till kryptovalutor såsom Bitcoin och biometri såsom fingertrycksautentisering.

Oren Levy, VD och medgrundare av den israeliska betalningsplattformen Zooz, säger att det finns flera skäl till en uppåtgående trend i användningen av onlinebetalningar. För det första är trenden marknadsdriven, säger Levy till NoCamels, med företag som försöker tillgodose marknadens behov, i och med att yngre generationer föredrar att handla online. För det andra utvecklas tekniken ständigt, vilket driver konkurrensen. En tredje orsak är stödet från banker, som enligt Levy har visat en öppenhet för den nya tekniken och har hjälpt till att skapa en välkomnande atmosfär för sådan innovationer i betalningshantering.

Ron Stern, chef för portföljförvaltning på crowdinvesting-plattformen OurCrowd tror på en annan anledning: framsteg inom cybersecurity, ett fält där Israel i synnerhet är världsledande. Israel har redan uppnått stora framgångar inom cybersäkerhet, något som har gjort det möjligt att gå vidare med onlinebetalningar där säkerhet är avgörande.

Naturligtvis finns globala ledare inom fältet – till exempel PayPal, Stripe och Square – men Israel har också sett en imponerande tillväxt i branschen.

Israelisk FinTech

Enligt israeliska FinTech-navet The Floor finns det mer än 500 FinTech-startupsi Israel. Av de företag som fokuserar på onlinebetalningar har företag som Paykey, Zooz, Payoneer och BioCatch etablerat sig som frontrunners i branschen.

Fördelar och hinder

Medan fördelarna med onlinebetalningsindustrin är tydliga – det är bekvämt, ger lägre inträdesbarriärer vilket gör det möjligt för fler företag att sälja sina produkter – så står branschen fortfarande inför stora utmaningar, främst när det kommer till säkerhet och standardisering.

Stern varnar för att många kriminella byter verkligheten mot cyberrymden och att vi kommer att se många fler fall av identitetss- och kreditkortstöld. Han tror att dessa kapningar kommer att öka exponentiellt och att brottsbekämpningen för närvarande inte är utrustad för att hantera detta.

Vad gäller standardisering säger Levy att varje land har olika regelverk när det kommer till banktjänster och identifiering vilket utgör en utmaning för leverantörer av FinTech-tjänster. Men Levy är fortfarande optimistisk och tror att branschen kommer att ”möjliggöra mer gränsöverskridande verksamhet” än vad vi kan se idag.

 

(via NoCamels)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*