Israels FN-ambassadör Prosor: Hur Iran beväpnar Hizbollah

Israels FN-ambassadör Prosor i brev till FN:s säkerhetsråd och generalsekreteraren: Hur Iran beväpnar Hizbollah

Under flera år har Iran tränat Hizbollahkrigare och smugglat raketer till terroristgrupperna i strid med Resolution 1701 och 1747. Bevisen för Irans och Hizbollahs brott är nu högst tydliga.

 

Under flera år har Iran tränat Hizbollahkrigare och smugglat raketer till terroristgrupperna i strid mot Resolution 1701 och 1747. Bevisen för Irans och Hizbollahs brott är nu högst tydliga.

General Amir Ali Hajizadeh, chef för det iranska revolutionsgardet (IRGC), Aerospace Division, har medgett att ”IRGC och Hizbollah är ett maskineri med nära kopplingar” (Fars nyhetsbyrå 29/11, 2014).

Andra nyhetsbyråer har också publicerat uttalanden som skryter om Hizbollahs militära förmåga. Naim Qassem, Hizbollahs vice generalsekreterare har prisat Iran för dess fundamentala och viktiga roll vad gäller att öka Hizbollahs förmåga och meddelade:

”…Hizbollah har missiler med exakt precision. Tack vare den utrustning som Hizbollah har och med Islamiska Republikens stöd och Hizbollahs beredskap för ett framtida krig, kommer detta krig att vara mycket tuffare för israelerna.” (Irans nyhetsbyrå, 23/11 2014).

Brigadgeneral Seyed Majid Moussavi från IRGC:s Aerospace Division skröt om Hizbollahs förmåga och sade:

”(Hizbollahs) operativa missilförmåga omfattar en stor, men naturligtvis gömd, Fateh-klassad missil och denna missils förmåga…med tanke på missilens räckvidd så kan de nu attackera alla mål från södra till norra delarna av de ockuperade områdena.” (Fars nyhetsbyrå, 24/11, 2014)

Den 24/11, publicerade Sepahnews ett uttalande av generalmajor Mohammed Ali Jafari, befälhavare i IRGC och sade:

”Idag är hela Israels region, från norr till söder, inom räckvidd för (Hizbollahs) missiler och det betyder början av den israeliska regimens fall.” (Sepahnews, 24/11, 2014).

Till slut så bifogar jag en karta som publicerades den 17/11, 2014 av den iranska nyhetsbyrån Fars som visar Irans Fateh-missilers räckvidd och precision samt var i Libanon de är utplacerade.

Det internationella samfundet har inte råd att ignorera detta hot längre. Israel kan inte förväntas stå och se på när Iran beväpnar sin terrorpartner Hizbollah som hotar våra invånare. Israel kommer inte att acceptera några attacker mot sitt område.

Säkerhetsrådet måste fördöma Iran och Hizbollah för destabiliseringen i regionen. Säkerhetsrådet måste också kräva att Iran tillfullo följer Säkerhetsrådets resolution 1701 och 1747 och omedelbart upphör att skicka vapen till terrororganisationer.

Jag skulle vara tacksam om detta brev kunde distribueras som säkerhetsrådets officiella dokument. Ett liknande brev har skickats till H E Mr Ban Ki-Moon, FN:s generalsekreterare.

Ron Prosor
Ambassadör

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*