Israels säkerhetstjänst har förhindrat 11 självmordsattacker, 10 kidnappningsförsök och 60 skottlossningar senaste fem månaderna

Nadav Argaman, direktör för Israels säkerhetstjänst ISA, meddelade Knessets utrikeskommitté att man under de fem första månaderna under 2016 förhindrat 11 självmordbombningar, 10 kidnappningsförsök och 60 skottlossningar. De flesta planerade av Hamas. 

Jerusalem Post skriver att sedan den senaste våldsvågen började den 1 oktober 2015 så att 300 allvarligare attacker inträffat. Bland dessa 300 återfinns 180 knivattacker, fler än 90 skottlossningar och 30 påkörningsattacker. Under samma tid har Israels säkerhetstjänst, Shin Bet, lyckats förhindra 240 attacker.

Under årets första fem månader förhindrade Shin Bet 11 självmordbombningar, 10 kidnappningar och fler än 60 skottlossningar, de flesta planerade av Hamas.

Argaman säger att ”Hamas försöker kontinuerligt att destabilisera Västbanken”. Han påpekar dock att de allra flesta attacker utförs av individer med ”personliga motiv”.

Det påpekas även att på grund av situationen i Gaza så minskar stödet för Hamas men det ser inte ut som om folket försöker avsätta dem, dels på grund av rädsla men även på grund av att det i dagsläget inte finns något alternativ.

Läs hela artikeln här

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*