Japanska Sony investerar i israeliska bolag

Japanska Sony investerar i israeliska bolag

Sony Corp. är senast i raden av japanska företag som vill ta sig in i israeliska startup-företag. Förra veckan tillkännagav bolaget en plan om att skapa en gemensam investeringsfond tillsammans med Daiwa Capital Holdings Co., Ltd., ett dotterbolag till den Tokyo-noterade investeringsbanken Daiwa Securities Group Inc. Fonden, som kallas Innovation Growth Ventures (IGV), syftar till att samla in 185 miljoner dollar för att investera i startups i Japan, Europa, USA och Israel.

Under första halvåret 2019 gick japanska investerare in i 34 israeliska företag, jämfört med 28 företag under hela 2018. Elchanan S. Harel, ordförande för Harel-Hertz Investment House Ltd., ett investmentbolag som främjar affärer mellan Japan och Israel, sade i en ny intervju med Calcalist: ”Det finns för närvarande 87 kontor i Israel som representerar nästan alla ledande japanska företag, med undantag för Tokyo-noterade Sumitomo Corp., som också planerar att öppna kontor i Israel,” säger Harel.

Handel mellan Israel och Japan, exklusive diamanthandeln, uppgick år 2018 till 3,5 miljarder dollar, en ökning med cirka 20% från 2017. Sammantaget är Japan den elfte största importören av israeliska varor i form av årlig omsättning och den tredje största asiatiska importören.

Läs mer på CTECH

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*