Jazzvirituos kommer till Fasching

Omer Klein är en av de stigande stjärnorna på den kreativa musikscenen i New York. Som Pianist och Kompositör skapar han fascinerande musik som är en kombinerar jazz, israelisk musik och nordafrikanska rötter.

Nu kommer han till Fasching i Stockholm.

”… i denna stjärnspäckade uppsättning så var Klein särskilt imponerande med sina strömmar av turboladdade en hands spel och omvälvande lyrism” – Tom Greenland, ALL ABOUT JAZZ, New York.

Boka Biljett

Läs Mer och Lyssna

Sedan Omer Klein som ung kom till New York så har han blivit en av de mest eftertraktade musikerna i staden. Omer har framfört sin musik vid några av New Yorks högst aktade etablissemang, till och med Carnegie Hall. Hans debut-album ”Duet” mottogs av strålande recensioner. När Omer var 25 år gammal hade han redan arbetat med några av världens bästa jazzmusiker såsom Joel Frahm, Omer Avital, Clarence Penn, Ben Street, Meshell Ndgeocello, Jason Lindner, Avishai Cohen, Donny McCaslin, Joe Martin, Jaleel Shaw med flera.

Omer Kleins musik har beskrivits av den israeliska tidningen Ha’aretz som ”djupt rotad i israelisk, arabisk och nordafrikansk musik”. Hans kompositioner och improvisationer kombinerar hans kärlek för jazz-traditioner, hans passion för att utforska det okända och bemästrande av pianot, och hans starka koppling till tonerna från hans hemland. Detta skapar en kompromisslös och personlig musikstil som samtidigt är inbjudande och kommunikativ.

Omer växte upp i Natanya, Israel, där han började spela och komponera musik redan vid 7 års ålder. Efter att ha avslutat sina studier vid den prestigefyllda  Thema Yellin skolan så blev han erkänd av Israels kulturministerium som en ”enastående musiker”.

Efter att ha lett sin egen trio vid Red Sea Jazz Festival i Eilat så fick Omer ett speciellt stipendium och ett merit pris från den välkända musikskolan New England Conservatory i Boston.  Han flyttade till USA och började studera under mästare såsom Danilo Perez, George Garzone, Jerry Bergonzi, Ran Blake och andra. Han blev snart anställd som ensemble lärare vid skolan.

Sedn 2006 bor Omer i New York och uppträder runt om i världen.

One Response to "Jazzvirituos kommer till Fasching"

  1. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » Jazz Is:rael

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*