Kända israeliska jazzmusiker uppträder på Fasching i höst

Avishai Cohen -21-22 oktober  http://www.fasching.se/evenemang/avishai-cohen-new-trio

Itamar Borochov – 25 november –  http://www.fasching.se/program-biljetter/

 

Avishai Cohen New Trio

Obs! Två kvällar i rad, 21 oktober och 22 oktober.

Stjärnglans. Avishai Cohen räknas idag som en av världens främsta basister och är en publikmagnet på konserthus och festivaler över hela världen. Men det är som kompositör han vunnit mest musikalisk mark de senaste åren. Med sin nya trio bjuder han på färska kompositioner och arrangemang, men lovar också att plocka fram några guldkorn från tidigare inspelningar när han i höst gästar Fasching för två efterlängtade konserter.

Med sig har han två unga talanger från Israel. Nitai Hershkovits är en pianist med ett fantastiskt anslag som Avishai upptäckte på ett litet café i Tel Aviv. De båda samarbetade också på Avishais hyllade duettalbum ”Duende” och Nitai spelar också en viktig roll på Avishais senaste skiva ”Almah”. Till denna gnistrande duo tillkommer ”the unstoppable” Daniel Dor på trummor för att göra den nya trion fulltalig.

‘[Avishai] enthrals the audience with humour, warmth and a jazz steeped in world music and folk music.’ Fria Tidningen

Avishai Cohen – bas, sång, Nitai Hershkovits – piano, Daniel Dor – trummor

 

www.avishaicohen.com

 

Itamar Borochov

Itamar Borochov har ett unikt sound som följer honom vart han går. Borochov letar efter sina personliga rötter i kärleken till arabisk och panafrikansk musik – en naturlig palett för en trumpetare/låtskrivare som vuxit i Jaffa i Tel Aviv. Han har uppträtt på flera prestigefyllda festivaler över hela världen. Itamar Borochov har snabbt gjort sig känd internationellt som en ung jazzinnovatör.

 

http://itamarborochov.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*