KD vill se mer svensk handel med Israel

Vad krävs för att utveckla handelsutbytet mellan Sverige och Israel, och vilka handelshinder behöver lösas? Det var ett par av frågorna på dagordningen när Kristdemokraterna bjöd in till ett samtal i riksdagen om handeln med Israel. Detta skriver Världen idag.

– Näringslivet i Israel har utvecklats mycket de senaste åren och nu vill vi Kristdemokrater se en nystart vad gäller handeln och relationen vad gäller relationen och handeln med Mellanösterns enda demokrati, säger Sofia Damm, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

Sveriges export till Israel uppgick förra året till 3 miljarder kronor, med en import på drygt 1,2 miljarder kronor. Men enligt experter är siffrorna inte exakta, säger Sofia Damm.

– Det finns många produkter där idén eller beståndsdelarna kommer från Israel, inte minst inom försvaret. Men jag är inte så säker på att regeringen är angelägen om att redovisa det öppet.

I mötet deltog Penilla Gunther, KD, Jonas Jacobsson Götler, M, Mikael Oscarsson, KD, Roberth Friedman, country manager för israeliska näringsdepartementet vid Israels ambassad i Stockholm, Sofia Damm, KD, Eskil Ullberg, professor, Magnus Oscarsson, KD, och Göran Pettersson, M.

Läs artikeln i sin helhet på Världen idag.

Foto: Världen idag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*