Kinesisk gigant köper israeliska Playtika för 4,4 miljarder dollar – historisk affär

Det handlar om en av de största affärerna i Israels historia då det kinesiska konsortiet, som leds av Shanghai Giant Network Technology, köper israeliska spelutvecklingsbolaget Playtika för 4,4 miljader dollar. Affären blir en av de största ”exits” ett israelisk bolag någonsin gjort.

Det är dock inte första gången Playtika byter ägare, skriver No Camels, redan 2011 köptes bolaget upp av Ceasars Interactive Entertainment för 100 miljoner dollar. Bolaget, som ligger i Herzliya, köps nu upp ett av Kinas största online-spel bolag som delvis ägs av Alibabas grundare Jack Ma.

Affären har fått stor uppmärksamhet då den är en av de största i Israels high-tech historia. Israeliska NDS, som utvecklar mjukvara för TV-industrin, köptes upp av Cisco for 5 miljarder dollar 2012. Mercury Interactive, ännu ett mjukvarubolag, köptes upp av datajätten HP 2006 för 4,5 miljader dollar. Och nu kliver alltså Playtika in med en exit på 4,4 miljarder dollar.

Enligt information kommer Playtika även i framtiden ha sitt huvudkontor i Israel och den nuvarande ledningen kommer även fortsättningsvis att leda företaget.

Läs mer här: China’s Gigant buys Israel’s Playtika For $4,4 Billion

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*