Laila al-Ghandours farbror åtalas för terrorism

Det har nu framkommit att Hamas-ledaren Yahya Sanwar betalade Laila al-Ghandours föräldrar för att säga att deras barn dödades av att ha inandats israelisk tårgas när den egentliga dödsorsaken var blodsjukdom.

Mahmoud Omar, 20, bosatt på Gaza, har åtalats för medlemskap i en terroristorganisation, deltagande i militära övningar och vapenutbildningar för terrorändamål, uppror, försök att infiltrera och skada försvarsmaktens egendom och försök till anlagd brand.

När Mahmoud deltog i ett upplopp i maj ringde hans mor honom och berättade att hans syster Maryams åtta månader gamla dotter Laila al-Ghandour hade dött. När den åtalade mannen återvände hem fick han att Laila hade dött av en blodsjukdom som liknade den som året innan dödade den avlidnes bror, Salim al-Ghandour, som var i samma ålder.

Den åtalade upptäckte sedan att Maryam och hennes man Anwar felaktigt berättat för media att Laila dött till följd av att ha inandats tårgas som israeliska soldater använt för att skingra demonstranter i gränsområdet. Hamas-ledaren Yahya Sanwar ska ha betalat familjen cirka 20 000 svenska kronor för att säga att Laila hade dött som ett resultat av israelisk tårgas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*