Lars Adaktusson i SvD: Stoppa terrorstödet, Wallström

Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) skriver i Svenska Dagbladet idag om det svenska biståndet till den Palestinska myndigheten:

En nyligen publicerad granskning från det israeliska forskningsinstitutet Jerusalem Center for Public Affairs visar att Palestinska myndigheten ökar sitt stöd till terrorverksamhet. Detta är inte första gången som det larmas om saken, dock borde genomlysningar som den här få biståndsgivare att dra öronen åt sig.

En av de enskilt största biståndsgivarna till palestinska områden är Sverige. Trots att det är med svenska skattebetalares pengar som vänsterregeringen håller det palestinska ledarskapet under armarna har det inte vidtagits några åtgärder mot den palestinska kopplingen till terrorverksamhet.

… Palestinska knivdåd och andra terrorhandlingar mot civila är sedan länge vardag i Israel, något som varken tycks intressera eller bekymra Sveriges utrikesminister… Dessa avskyvärda brott sker inte i ett vakuum. År efter år underblåser och uppmuntrar den palestinske presidenten Mahmoud Abbas det hat som i förlängningen leder till de dödliga attentaten mot civila israeler. Som president är Abbas inne på sitt elfte år av en fyraårig mandatperiod.

Idag är demokrati, fria val och grundläggande mänskliga rättigheter något som det palestinska folket endast kan drömma om. Istället för ansvarstagande, reformer och åtgärder mot en gigantisk korruption prioriterar den palestinske presidenten uppvigling mot Israel och stöd till terrorverksamhet.

… På senare tid har ett antal utländska biståndsgivare uppmärksammat och kritiserat det palestinska terrorstödet. Så har exempelvis Storbritanniens biståndsmyndighet stoppat vissa utbetalningar i avvaktan på utredning. Även Norge och Tyskland har reagerat på det palestinska agerandet och i USA har kongressen lagt fram en lagstiftning som kan stoppa det amerikanska biståndet tills dess att palestinierna slutar att betala ut ersättningar till terrorister.

… att svenskt bistånd konstant hamnar i fel fickor och dessutom används till att avlöna och försörja personer som genomför terrordåd mot civila är oacceptabelt.

Det är respektlöst mot svenska skattebetalare och det är ett svek mot alla de oskyldiga israeler som skadats och dödats i de senaste årens terrordåd.

Inte sällan beskrivs personerna bakom den palestinska terrorn som frustrerade enskilda individer som agerar på egen hand. Nu vet vi hur det verkligen ser ut; att omfattande belöningar utgår till såväl förövarna som deras familjer och att den Palestinska myndigheten stödjer terrorhandlingar.

Att inte dra slutsatser av detta och ompröva miljardbiståndet till palestinierna är politiskt tjänstefel. Sverige kan inte ha en regering som okritiskt stödjer en korrumperad regim och delar ut bistånd till terrorism.

Klicka här för att läsa hela artikeln i Svenska Dagbladet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*