Libaneserna låter inte OS stå i vägen för dåligt uppförande

Ni har redan hört det – arrangörerna hade placerat OS-lagen från Israel och Libanon på samma buss. Det är ju OS, hela evenemanget står för internationell gemenskap och sportmannaskap, men inte för libaneserna.

Då libaneserna insåg att de skulle dela buss med israeliska idrottsmän krävde de att busschauffören skulle stänga dörren. Organisatörerna lyckades då ordna fram en till buss. Det israeliska laget ansåg att det ju inte var de som hade gjort något fel och att libaneserna i sådana fall fick byta buss. De israeliska idrottarna hade ju trots allt gått till den buss de skulle. Då busschauffören öppnade dörren ställde sig den libanesiske delegatchefen helt enkelt i vägen och vägrade släppa ombord dem.

Den libanesiska olympiska kommittén med Salim al-Haj Nakoula i spetsen sa i ett uttalande efter händelsen att ”det var ett missförstånd”. Ännu en källa avslöjar att de libanesiska idrottarna ”kommer vägra vara på samma plats som israelerna”. Han tillade också att Libanon kommer fortsätta sitt motstånd mot Israel.

Om vi lyssnar på vad libaneserna säger så får vi väl bara hoppas på att de ställs mot Israel i någon idrottsgren och sedan direkt avviker från platsen.

Läs mer:

Lebanese Olympic team scolded by IOC for refusing to let Israelis on bus

Political Play in Rio: ’The Lebanese refused to board a bus with Israelis”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*