LISTA: Gratisaktiviteter i Tel Aviv

 Det kommer förmodligen inte som en överraskning att Tel Aviv är en otroligt dynamisk stad där det finns mängder av aktiviteter att hitta på. Och det bästa av allt? Det går att göra hur mycket som helst utan att spendera en enda shekel. The Culture Trip har listat de 21 bästa sakerna du kan göra i Tel Aviv – helt gratis.

Ben Gurion House

Det centrala Ben-Gurion House var en gång i tiden Israels första premiärminister David Ben-Gurions boning. Det är ett särskilt fascinerande besök eftersom det visar hur Ben-Gurion levde, en man vi har att tacka för att Tel Aviv är vad det är idag.

Sderot Ben Gurion 17, Tel Aviv-Yafo

 

Tel Avivs hamn

Just norr om Tel Avivs stadskärna ligger hamnen som idag används som en social hub för underhållningen. Här finner du en fantastisk marknad, aktiviteter varje dag, gatuunderhållare och musiker samt flera barer och restauranger.

Jaffa

Gå längs med den gamla hamnen och du kommer mötas av den antika staden Jaffa. Jaffa har en fascinerande historia och nämns bland annat flera gånger i Bibeln. Idag har konstnärer tagit över staden, som är en del av Tel Aviv. Avnjut här en svalkande läskedryck med smaker som Jaffa-Apelsin och Jaffa-Lime, extra nostalgiskt för oss svenskar som växt upp med läsken som små.

Mifrats Shlomo Promenade

 

Carmel-marknaden

Carmel-marknaden är dit du går för att köpa färska grönsaker, frukter, kryddor och allt därimellan. Priserna är lägre än i matvarubutikerna och stället verkligen osar av Tel Avivs bra vibrationer.

The Carmel Market

 

Ta del av hela listan på The Culture Trip!

Foto: Daniel Winter/WikiCommons

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*