Made in Israel – SodaStream kommer att märka sina produkter med Israels flagga

SodaStream har under lång tid varit en måltavla för bojkottsextremisterna. Företagets vd Daniel Birnbaum säger nu att eftersom företaget redan varit så utsatt för BDS-påtryckningar och att det numer är allmän kunskap att SodaStream produceras i Israel så kan man lika gärna sätta en flagga på produkten.

Förutom flaggan och den vanliga texten MADE IN ISRAEL så kommer det att stå att ”denna produkt är gjord av araber och judar som sida vid sida arbetar i fred och harmoni”.

BDS-kampanjerna mot SodaStream intensifierades efter att filmstjärnan Scarlett Johansson blev en ambassadör för företaget och blev ansiktet utåt i reklamfilmer. Den brittiska intresseorganisationen Oxfam krävde att Johansson skulle klippa alla band till SodaStream på grund av att de hade en fabrik i Mishor Adumim. Fabriken hade hundratals palestinska araber anställda men på grund av tumultet flyttades fabriken till Negevöknen. På grund av BDS-rörelsen förlorade de palestinska araberna sitt arbete och SodaStream anställde istället hundratals israeliska beduiner som stormtrivs på sitt arbete. I ett senare skede uppgav Oxfam att de förlorade tusentals bidragsgivare på grund av sin kampanj mot Scarlett Johansson.

Läs mer på NoCamels   

One Response to "Made in Israel – SodaStream kommer att märka sina produkter med Israels flagga"

  1. Kathy Smith  april 14, 2018 at 15:39

    Great! Thanks for sharing this info. I think it is the best sodastream of the world.

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*