Mahmoud Abbas Fatah: ”Martyrdöden är ett öde vi antar villigt och rofyllt”

Vidare har Fatahs ungdomsrörelse ”förnyat sitt engagemang för martyrernas stig”.

Mahmoud Abbas parti Fatah och dess ungdomsrörelse Shabiba har släppt ett uttalande som hedrar ”martyrer” och hyllar dem för att ”vattna Palestinas land med sitt rena blod”. Fatah har dessutom deklarerat – ”att dö martyrdöden för Palestina är ett öde”.

”Vi tror att martyrdöden för Palestina är ett öde vi antar villigt och rofyllt, för att uppnå ett fritt och värdigt liv för vårt folk i paradisets eviga hemland”. Officiella nyhetbyrån WAFA 7 januari.

Några av dessa så kallade martyrer som betalat “det högsta priset” de senaste månaderna och som man nu uttrycker “uppskattning” för är följande terrorister:

Ghassan och Uday Abu Jamal som mördade fem personer (inklusive en polis) i en synagoga i Jerusalem den 18 november. På sin Facebook publicerade Fatah en bild av terroristernas grav med texten ”Det här är platsen för den eviga vilan för martyrerna Ghassan och Uday Abu Jamal”.

Abd Al-Rahman Al-Shaloudi som mördade en tre månader gammal bebis och en ung kvinna då han medvetet körde sin bil mot en grupp människor som stod och väntade på tåget. Fatah publicerade en dödsruna på sin Facebook-sida där de kallade honom ”en heroisk martyr”.

martyr1 copy

Dalal Mughrabi som ledde en av de dödligaste terrorattackerna i Israels historia känd som Coastal Road Massacre (1978) då hon och andra Fatah-terrorister kapade en buss och mördade 37 civila varav 12 var barn och skadade över 70 andra. Fatah omtalar henne som en ”martyr” och säger att ”vi förnyar vårt löfte till henne och dess uppfyllande…att hon förblir en väg att följa för de generationer som följer”.

Ali Hassan Salameh som var ledaren för aktioner som den palestinska terrororganisationen Svarta september genomförde, bland annat attacken mot den israeliska delegationen i München-OS 1972 då 11 israeliska idrottare mördades.

Abd Al-Salam Hassouna som sköt och dödade 6 personer och skadade ett dussintal andra i samband med en bat-mitzvah i Hadera 2002. Sa’id Ramadan sköt och dödade 2 på Jaffa Street i Jerusalem. Fatah hedrar båda mördarna som ”heroiska”. Båda kom från Al-Aqsa brigaderna, Fatahs militära gren.

I samband med ett uttalande förra månaden på ”Martyrernas dag” uttryckte Fatah sin ”lojalitet” till alla ”Palestinas martyrer” enligt följande:

”Lojalitet till Palestinas martyrer är det högsta uttrycket för dess engagemang för vägen och eden att befria landet och kvarstå på sanningens väg, vilken martyrerna belagt med sitt rena blod”.

WAFA, officiell palestinsk nyhetsbyrå, 7 januari 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*