Mahmoud Abbas vägrar träffa Israels president i Europaparlamentet

Både Mahmoud Abbas och Reuven Rivlin befinner sig just nu i Europaparlamentet för att bland annat samtala med Federica Mogherini. EU försökte anordna ett möte dem båda emellan. Rivlin sa ja, Abbas sa nej. 

Israel har kontinuerligt uppmanat palestinierna att ställa upp på direkta samtal och förklarat för det internationella samfundet att alla andra processer endast kommer bidra till en palestinsk vägran att återuppta förhandlingar. Palestinierna å sin sida verkar ha bestämt sig för att endast tala med Israel när ett slutgiltigt avtal redan nåtts. Hur de tänker förstår de nog knappt själva.

Slutsats:

Mahmoud Abbas vägran att träffa Rivlin i Europaparlamentet är ett kontinuerligt mönster. Det palestinska ledarskapet gör allt de kan för att undvika fred och riktiga fredsförhanlingar. Hoppas detta nu blivit lite tydligare för alla, särskilt för alla de som faktiskt arbetar med frågan inom EU.

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-gives-Rivlin-the-cold-shoulder-in-Brussels-despite-EU-effort-to-broker-meeting-457541

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*