Mahmoud Abbas: ”Vi välkomnar varje droppe blod som spills i Jerusalem – det är rent blod, blod på väg till Allah”

Genom att säga att judars ”smutsiga fötter” vanhelgar Tempelberget visar nu Mahmoud Abbas med all tydlighet på vilken sida han står.

Följande är kommentarer från israeliska UD:s generaldirektör Dr. Dore Gold med anledning av Mahmoud Abbas uttalande den 16 september i palestinsk TV och Sky News på arabiska:

”Idag är världen uppdelad mellan dem som underminerar religiös samexistens och dem som försöker skydda den. Genom att säga att judiska besökares ’smutsiga fötter’ vanhelgar Tempelberget visar nu Mahmoud Abbas med all tydlighet på vilken sida han står.”

Översatt utdrag av Mahmoud Abbas uttalande:

”Vi välsingnar dig; vi välsignar Murabitun och Murabitat. Vi välkomnar varje droppe blod som spills i Jerusalem. Detta är rent blod, blod på väg till Allah. Med Allahs hjälp kommer varje martyr till himlen och alla sårade kommer att få sin belöning.

Alla deras steg – vi kommer inte att tillåta dem. Alla dessa enheter – Al-Aqsa är vår, den Heliga gravens kyrka är vår, allt är vårt. De har ingen rätt att vanhelga dem med sina smutsiga fötter”.

Känns hela historien bekant? Det är inte första gången Abbas uttalar sig i den här riktningen. För ungefär ett år sedan kunde vi höra liknande försök till uppvigling från Abbas sida.

Läs mer om det här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*