Manifestation för Israel och mot antisemitism söndagen 31 augusti

För länk till manifestationens sida och uppdaterad information se Manifestation för Israel och för Fred

Från manifestationens Facebook:

Manifestation!
Stå upp och manifestera för Israel och mot Antisemitism!*** Söndagen den 31:a augusti kl. 14.00 i Humlegården! ***
OBS: 500 israeliska flaggor delas ut på plats – först till kvarn!Talare: (uppdateras löpande)
Saskia Pantell, Sionistiska Federationen i Sverige
– Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman
– Robert Singer, World Jewish Congress
– Margareta Cederfelt (M)
Mostafa Mostafa Geha, libanesisk aktivist & Israelvän
Ulf Cahn – Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod
Ulf Ofverberg – Samfundet Sverige-Israel
– Jonatan Möller Sousa – Sionistiska Federationen i Danmark

Manifestationen är religiöst och politiskt obunden.

Arrangörer är Sionistiska Federationen i Sverige med stöd av WZO, Stoppa Bojkott, Förenade Israelinsamlingen – Keren Hayesod, Keren Kajemet, Bnei Akiva, WIZO, Svensk Israel-Information, Svenska Makkabiförbundet, Samfundet Sverige-Israel Stockholm och Svenska vänföreningen till Magen David Adom.

________________________________________________________

Konflikten i Mellanöstern har eskalerat denna sommar med kidnappningar och mord på ungdomar samt fortsatta raketregn mot Israel från det terrorstyrda Gaza. Israel har som alla andra länder en skyldighet och rättighet att skydda sina medborgare mot attacker, trots det har vi under den senaste tiden har vi i Sverige tyvärr sett både ökande anti-semitism och svartmålning av Israels vänner. I tillägg behandlas Israel med en enastående dubbelstandard när det gäller mänskliga rättigheter och möjligheten för landets alla medborgare, judar, kristna och muslimer, att leva inom säkra gränser.

VI HAR FÅTT NOG. Vi kommer inte vara tysta när antisemitismen växer i Sverige, denna gång dold under ett tunt lager av Israelhat. Ingen svensk jude ska behöva känna sig otrygg i sitt hemland på grund av en konflikt i en annan världsdel och ingen Israelvän ska behöva känna sig orolig för att ge uttryck för sin åsikt. Vi vill se ett Sverige som skyddar sina minoriteter och försvarar åsiktsfrihet med bibehållen säkerhet.

Kom och protestera med oss! Gör din röst hörd och ditt missnöje hört på demonstationen för Israel och för fred i Humlegåren den 31 augusti!

Demonstationen organiseras av Sionistiska Federationen,paraplyorganisationen för Sveriges sionister, tillsammans med StoppaBojkott.se. Vi stödjer rätten till en judisk stat i fredlig existens, där Israel står som den enda demokratin i regionen med frihet för t.ex. politisk opposition, press, religion och HBQT-personer.
Stöd och följ oss här på Facebook Sionistiska Federationen i Sverige samt löpande uppdateringar via Facebook.com/stoppaisraelbojkotter
Bjud in & Dela till alla era vänner som liksom er står för mänskliga rättigheter och demokrati – STÖD ISRAEL och rätten att öppet och säkert kunna vara jude i Sverige idag!

#ZFsweden #WZO #vågavarasionist #vågavarajude
Facebook.com/stoppaisraelbojkotter

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*