Medlemmar av Hamascell anklagad för busbomben i Jerusalem arresterade

Shin Bet säger att sex palestinier från Betlehem planerade självmorddådet och framtida attacker i huvudstaden Jerusalem.

Jerusalem Post skriver att säkerhetsstyrkor har arresterat sex personer som skall vara del av den Hamasanknytna terrorcell som planerade och genomförde bombdådet i Jerusalem för lite över en månad sedan. Informationen kommer direkt från israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet.

Den 12 april gick Abed al-Hamid Abu Srour ombord på buss nummer 12 och detonerade en spängladdning som skadade 19. Det var den första självmordsattacken ombord på en buss sedan 2004.

Shin Bet, den israeliska försvarsmakten och polisen satte igång en utredning för att spåra Abu Srours medbrottslingar och nu har man alltså gripit sex personer, alla från Betlehemområdet.

Shin Bet har dessutom kunnat avslöja att terrorcellen planerade nya terrordåd, bland annat bilbomber och skjutningar, men cellen har även gjort egna så kallade IED (improviserade sprängladdningar).

Muhammad Sami Abd Alhamid al-A’zza, 28 år gammal från Beit Sahour nära Betlehem, har erkänt att han tillverkade den spängladdning som användes av Abu Srour i Jerusalem.

 

Läs mer på Jerusalem Post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*